Järjestöjen yhteinen Järjestö 100 -kampanja käynnistyi

27.3.2017 11.00

Yksi järjestöjen saavutuksista on vapautuvien vankien tukiasuminen Suomessa.

Kattojärjestöt SOSTE, Kepa ja Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry selvittivät jäsenjärjestöjensä merkittävimpiä saavutuksia, kuten äitiyspakkaus.

Suuresta määrästä merkittäviä sosiaali- ja terveysalan, nuorisoalan sekä kehitysyhteistyön saavutuksia koottiin Järjestö 100 -kampanja, joka käynnistyi tänään. Kampanjassa esitellään valokuvin ja lyhyin tarinoin järjestöjen innovaatiota ja saavutuksia osoitteessa www.jarjesto100.fi

Vapautuvien vankien tukiasumisen aloitti Kriminaalihuollon tukisäätiö vastustuksesta huolimatta. KRIS-yhdistykset ovat puolestaan tehneet tärkeää työtä jalkautumalla vankilan portille tukemaan vapautuvaa.

Sivu on otsikon "Tasa-arvo ja ihmisoikeudet" alla.

Kampanja esittelee sata innovaatiota

Kansalaisjärjestöt ovat edistäneet sadan vuoden aikana laajasti terveyttä ja hyvinvointia, kehittäneet nuorisotyötä, puolustaneet vähemmistöjen oikeuksia sekä tukeneet kehitystä ja hyvinvointia myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Avausvaiheessa kampanjassa on noin 50 saavutusta. Sivustoa täydennetään niin, että toukokuun loppuun mennessä järjestöjen työstä on sivustolla esillä täydet sata esimerkkiä.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi on kuvannut kampanjaan. Kuvista koottu valokuvanäyttely on ensi kertaa nähtävillä NUORI2017-tapahtumassa Tampere-talossa 27.-29.3.

Koutaniemen valokuvat kiertävät näyttelynä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ajan eri tapahtumissa. Näyttelykalenteriin voi tutustua kampanjan verkkosivuilla.

Soste kertoo, että jokainen näyttelyssä esillä oleva kuva myydään eniten tarjoavalle huutokaupalla, joka päättyy marraskuun lopussa. Kampanjasivulta löytyvät ohjeet, miten kuvista voi tehdä tarjouksia.

Katso tästä Asuntoja vankilasta vapautuville -sivu kampanjassa

 

 

 

Sivunäkymä kampanjasta. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi on kuvannut elinkautisvanki Eikan.

Sivunäkymä kampanjasta. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi on kuvannut elinkautisvanki Eikan.