Arkisto

3 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: kesäkuu 2013

Nainen vankilassa

Tiistaina 18. kesäkuuta 2013 | Erja Toivo

Tapahtuipa kerran suomalaisessa kerrostalolähiössä...

Ukko ja akka rakastivat toisiaan. He asuivat kerrostalokaksiossa ja kävivät työssä. Taloudellisen taantuman seurauksena ukko menetti työnsä rakennuksilla, ja jonkin ajan päästä akka menetti työnsä vaatekaupan myyjänä.

Pariskunnan rahatilanne heikkeni kovasti, ja heille alkoi tulla riitaa rahankäytöstä, laskujen maksamisesta ynnä muusta. Ukko tunsi muutamia kavereita, jotka ehdottivat hänelle rahan hankkimiseksi huumausaineiden myyntiä. Ukko tarttui tilaisuuteen ja sanoi akalle, että tämä on vain yhden kerran juttu ja sitten elämä taas on entisellään.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Järjestelmästä toiseen - kyllä on vaikeaa?

Maanantaina 17. kesäkuuta 2013 | Jukka Mäki

Vankilasta vapautumisen vaihe on monelle vangille ahdistava tilanne. Etenkin jo useamman kerran portin edessä olevalle.  - Mitä sitten, ja pärjäänkö?

Eikä hän ole huolineen yksin. Ahdistusta, mutta erilaista, kokee usein myös vapautuvan omainen, tai jälkihuollon työntekijä, joka on yhdessä vangin kanssa suunnitellut, miten sinne kunnan kanssa järjestettyyn tukiasuntoon tullaan. On kovin tuttua, että kaikki hyvät aikomukset ja suunnitelmat voivat romuttua heti vankilan portin lähtijän takaa sulkeuduttua.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Mikä ihmeen Saattaen vapauteen?

Tiistaina 11. kesäkuuta 2013 | Saattaen vapauteen

Saattaen vapauteen (- asumisen tukea uusissa seuraamusmuodoissa 2013 - 2015) -hankkeen päätavoitteena on selvittää, minkälaista tehostettua tukea tarvitaan, kun asunnoton helsinkiläinen henkilö sijoitetaan suorittamaan rikosseuraamusta Kriminaalihuollon tukisäätiön asumisvalmennusyksikköön.

Kyse on siis lähinnä valvotuista koevapauksista sekä valvontarangaistuksista ja pyrkimyksenä on vähentää näiden sijoitusten epäonnistumisia.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus