Arkisto

4 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: joulukuu 2014

Joulumieltä kaikille

Perjantaina 20. joulukuuta 2013 | Janne Raninen

Joulu lähestyy ja on hiljentymisen aika. Perheiden tulisi kokoontua hyvien ruokien ja kuusen äärelle nauttimaan yhdessäolosta.

Iloista joulua ei valitettavasti kaikille suoda. Joissain perheissä vallitsee köyhyys, eivätkä lapset tule saamaan toivomiaan lahjoja. Joissain perheissä vallitsee alkoholismi tai kamankäyttö. Niissä on vaarana, että sekä äiti että lapset saavat turpaansa jouluna.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Joulublogi: Joulun odotusta, hiljentymistä - ja arviointia

Perjantaina 13. joulukuuta 2013 | Timo Valkama

Järjestöissä eletään juuri nyt näin joulun alla jännittäviä aikoja, eikä ainoastaan vain joulun odotukseen liittyvien jännitteiden takia. RAY nimittäin julkistaa 19.12. alustavan avustusjakoehdotuksensa järjestöille seuraavaksi vuodeksi.

Tällöin järjestöissä joko tuskaillaan taloudellisten resurssien puutetta tai mietitään innoissaan, miten uusia hankkeita lähdetään käytännössä ensi vuonna rakentamaan.

2 kommenttia Lue koko kirjoitus

Itsenäisen Suomen valtatiet

Torstaina 5. joulukuuta 2013 | Jouko Karjalainen

Suomen kriminaalihuollon historiaa tuntevat tietävätkin, että aina 1930-luvulta 1970-luvulle saakka maan valtatiet tehtiin vankityövoimalla. Tai siis tarkemmin sanoen ehdonalaisesti vapautuneiden vankien ollessa osa lapiomiesten armeijaa, jota tarvittiin sen aikaisten teiden tekemisessä.

Nykyään nämä tiet ovat täällä etelässä seutu- tai kantateitä, mutta ylempänä maata edelleen valtateitä.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Miten taparikollisuuteen voidaan vaikuttaa tuetussa asumisessa?

Keskiviikkona 4. joulukuuta 2013 | Saattaen vapauteen

Saattaen vapauteen -projektin yhtenä tärkeänä päämääränä on ollut kehittää niitä mahdollisuuksia, mitä asumisohjauksella on uusintarikollisuuden vähentämisessä. Tämä tarkoittaa tietenkin myös sen tarkastelua, kuinka asunnottomuus, päihdeongelma ja taparikollisuus linkittyvät yhteen.

Voidaanko jotain rikollisuutta selittää pelkästään asunnottomuudella, päihdeongelmalla, elämäntavalla tai jopa elämyksellisyydellä? Nämä kaikki saattavat liittyä usein toisiinsa, mutta yhden osa-alueen ratkaiseminen tuskin ratkaisee kaikkia ongelmia.

Vaikka elämä muuttuisikin täysin päihteettömäksi, rikolliseen elämäntapaan liittyvät ulottuvuudet voivat silti ylläpitää ja kannustaa rikollista käyttäytymistä. Rikolliseen elämäntapaan liittyviä ulottuvuuksia voidaan tarkastella esimerkiksi itsekontrolli-, neutralisaatio- ja leimautumisteorioiden avulla.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus