Arkisto

2 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: joulukuu 2015

Addiktin muotokuva

Tiistaina 30. joulukuuta 2014 | Harri Eerikäinen

Romaanissaan Dorian Greyn muotokuva Oscar Wilde kertoo alkujaan kauniista ja puhdasmielisestä Dorian Greystä, ja hänestä maalatusta muotokuvasta. Dorian suree kauneuden katoavaisuutta, ja toivoo, että hän itse pysyisi nuorena ja raikkaana, ja muotokuva vanhenisi.

Dorianin toiveen toteutumisesta alkaa hänen tuhonsa. Itsekäs elostelija lordi Henry opastaa Dorianin moraalittomien nautintojen maailmaan. Hän alkaa vierailla oopiumiluolissa ja prostituoitujen luona. Hänestä tulee tunteeton ja kyyninen, hän aiheuttaa kylmyydellään rakastettunsa Sibylin itsemurhan ja lopulta murhaa Basil Hallwardin, muotokuvansa tekijän ja omatuntonsa.

Paheellinen elämä ei kuitenkaan kuluta häntä lainkaan. Hän pysyy jatkuvasti nuorena ja kauniina, mutta hänen muotokuvansa muuttuu vähitellen rumuuden ja inhon perikuvaksi.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Puhe pukille

Tiistaina 9. joulukuuta 2014 | Juha Heinonen

Rakas Joulupukki

Kirjoitin Sinulle viimeksi 2007 sen jälkeen, kun olin kirjoittanut käräjäoikeuteen ja hovioikeuteen ja korkeimpaan oikeuteen, ja laatinut kasan postia eduskuntaan laillisuusvalvojalle ja valtakunnansyyttäjänvirastoon, ja (silloiseen) lääninhallitukseen, ja kun olin täyttänyt koko joukon selvityksiä entiseen TEO:n (nykyiseen Valviraan) ja pannut valitukset vireille Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimessa ja mitä lie kaikkea... Turhaa.

Muistatko Pukki, kun kirjoitin ja pyysin Sinua tuomaan naapurikopissa asuvalle Pekalle kynän, sellaisen tavallisen Ballografin jolla hän olisi voinut yrittää pelastaa perheensä ja lapsensa? Turhaan.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus