Arkisto

2 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: lokakuu 2015

Puhuminen ja jaksaminen matalan kynnyksen vertaistyössä

Tiistaina 27. lokakuuta 2015 | Harri Eerikäinen

Olen kirjoittanut ja puhunut paljon, varmaan monien mielestä väsyksiin saakka siitä, miten omalla persoonalla tehtävä vertaistyö kuormittaessaan tekijäänsä voi johtaa erilaisiin seurauksiin; väsymiseen, kyynistymiseen, roolien ottamiseen. Olen pitänyt aihetta esillä ensinnäkin siksi, että se on mielestäni keskeinen kysymys tämän erittäin vaikuttavan työmuodon kehittämisessä, ja toiseksi tietenkin myös siksi, että nuo lieveilmiöt koskettavat itseäni mitä suurimmassa määrin rikos- ja päihdetaustaisten matalan kynnyksen vertaistukipisteen omataustaisena vastaavana ohjaajana.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Vierailu vankilan yhteisössä

Torstaina 15. lokakuuta 2015 | Janika Lindström

Harva Helsingin vankilan ohitse kulkeva ihminen aavistaa, minkälainen yhteisö punaisten tiilimuurien sisällä on. Kiven sisällä oleva yhteisö sijaitsee Helsingin vankilan läntisen selliosaston ylimmässä kerroksessa. Sörkka-yhteisö on 7-paikkainen yhteisökuntoutukseen pohjautuva päihdekuntoutusosasto.

Aurinko valaisee osaston kattoikkunan kautta suuria viherkasveja ja akvaariota. Osastolla toteutuvissa ihmisten kohtaamisissa ovat läsnä vahvasti luottamus ja yhteisöllisyys.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus