Arkisto

3 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: tammikuu 2016

Valvottu koevapaus päihdehoidossa haastaa yhteistyökäytänteiden kehittämiseen

Perjantaina 29. tammikuuta 2016 | Janika Lindström

Valvottu koevapaus päihdehoidossa -hanke toteutettiin Laurea-ammattikorkeakoulun sekä A-klinikkasäätiön yhteistyössä. Hankkeessa tutkittiin päihdekuntoutuksen yhdistämistä valvottuun koevapauteen.

Tutkimusaineistoja kerättiin haastattelemalla valvotussa koevapaudessa olleita ja siellä olevia asiakkaita sekä päihdetyöntekijöitä. Lisäksi analysoitiin vankitietojärjestelmäaineistoa sekä kartoitettiin kuntatoimijoiden näkemyksiä.

Hankkeen päätösseminaari järjestettiin Laurea-ammattikorkeakoulussa 2.12.2015. Seminaarissa toteutettiin workshoppeja, joissa rikosseuraamuslaitoksen, kuntien, järjestöjen sekä päihdehuollon ammattilaiset jakoivat toisilleen valvotun koevapauden aikaiseen päihdekuntoutukseen liittyviä hyviä yhteistyökäytänteitä sekä esittivät näkemyksiään yhteistyön kehittämisestä.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Raittiuden hedelmiä

Keskiviikkona 20. tammikuuta 2016 | Harri Eerikäinen

Lapsena ja nuorena en tuntenut oikein todella kuuluvani mihinkään, vaikka kavereita olikin sen verran kuin halusin, eli muutama.

Viihdyin pikkuvanhana lapsena aikuisten parissa, ja nuorena alkoholia runsaasti käyttävien kavereitteni lisäksi vanhempien alkoholistien seurassa.

Tähän jälkimmäiseen oli varmaan syynä sekä se, että heidän joukossaan koin samaistumista enemmän kuin tunne-elämältään itseäni terveempien nuorten bileissä, ja tietenkin myös se, että tuon jo itseäni pitemmälle ehtineen silminnähtävän hädän, rappion ja syrjäytyneisyyden keskellä omat ongelmani eivät tuntuneet niin suurilta.

Mikäs tässä on ollessa, koti ja kaikki, eikä lehteä lukiessa edes huulet liiku. Tukka hyvin, kaikki hyvin, fiksulla miehellä.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Tuloksellista - vai ei?

Keskiviikkona 13. tammikuuta 2016 | Kati Kaarlejärvi

Minua mietityttää usein, onko se, mitä sosiaali- ja rikosseuraamusalalla teemme, tuloksellista.

Olen pohtinut tätä jo jonkin aikaa, koska vuodet ovat antaneet realismia. Olisi järkevää tehdä niitä asioita, joilla olisi merkitystä.

Mutta mistä voi tietää, onko toiminta tuloksellista?

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus