Kati Kaarlejärvi

Kati Kaarlejärvi on väkivaltaisen ekstremismin haasteisiin keskittyvän Radinet-hankkeen vetäjä. Radinetissa kehitetään valtakunnallista, järjestöpohjaista Exit-toimintamallia äärijärjestöistä irtaantuvien tueksi. Kaarlejärvi on työskennellyt rikosseuraamusalalla yli 15 vuotta työskennellen niin yhdyskuntaseuraamustoimistoissa, vankilassa, arviointikeskuksessa ja nyt viimeiset neljä vuotta Vuolle Setlementillä erilaisissa rikosseuraamusalan kehittämiseen ja palveluiden tuottamiseen tähtäävissä hankkeissa.

Polku vihan jälkeen - Radinet

Keskiviikkona 28. syyskuuta 2016 | Kati Kaarlejärvi

Radikalisoituminen ja väkivaltaiset ääriliikkeet ovat olleet viime päivien valitettava puheenaihe. Vuolle Setlementillä aloitettiin vuoden 2016 alusta Radinet-hanke, jonka avulla Suomeen on luotu radikalisoitumisen haasteisiin Exit-toimintamalli.

Tiivistettynä Exit-malli tarkoittaa sitä, että henkilöitä, jotka haluavat irtaantua väkivaltaisista ääriliikkeistä, tuetaan järjestölähtöisellä ja ammattitaitoisella työllä. Tuki tarkoittaa käytännössä mahdollisuutta keskustella ammattilaisten, kokemusasiantuntijoiden ja tulevaisuudessa myös mentoreiden kanssa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Tuloksellista - vai ei?

Keskiviikkona 13. tammikuuta 2016 | Kati Kaarlejärvi

Minua mietityttää usein, onko se, mitä sosiaali- ja rikosseuraamusalalla teemme, tuloksellista.

Olen pohtinut tätä jo jonkin aikaa, koska vuodet ovat antaneet realismia. Olisi järkevää tehdä niitä asioita, joilla olisi merkitystä.

Mutta mistä voi tietää, onko toiminta tuloksellista?

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Väkivaltatyötä Oulussa

Maanantaina 21. syyskuuta 2015 | Kati Kaarlejärvi

Onko elämää kehäkolmosen ulkopuolella? Sitä mietin seitsemän vuotta sitten, kun olin muuttamassa Ouluun, tuohon pohjoisen pääkaupunkiin. Näiden vaiherikkaiden vuosien jälkeen voin todeta, että onpa hyvinkin.

Oulu on monipuolinen noin 200 000 tuhannen asukkaan kaunis kaupunki, meren äärellä. Täällä on hyvä pienen ihmisen elää.

Upeudestaan huolimatta myös Oulussa on sosiaalisia ongelmia. Vastikään uutisoitiin, että Oulussa mitataan suuret ekstaasipitoisuudet jätevedestä.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus