Pia Bergström

Bufff (entinen Bryggan) on ruotsalainen järjestö, joka tukee vankien lapsia ja vanhemmuutta vankien perheissä. Suomalaissyntyinen Pia Bergström työskentelee Tukholman alueyhdistyksessä perheneuvojana, tukiryhmien ohjaajana ja projektikoordinaattorina.

Brygganista Bufffiksi ja muita uutisia

Torstaina 19. marraskuuta 2015 | Pia Bergström

Paljon on ehtinyt tapahtua viime blogikirjoitukseni jälkeen. Suurin uutinen on varmasti Bryggan-järjestön nimenmuutos Brygganista Bufffiksi.

Miksi tarvittiin nimenmuutos? Ajatuksena oli, että nimi peilaisi enemmän järjestön sisältöä ja että nimessä mainitaan vanhempien lisäksi myös muut perheenjäsenet.

Bufff on lyhennys nimestä Barn och ungdom med Förälder eller Familjemedlem i Fängelse (Lapset ja nuoret joiden vanhempi tai perheenjäsen vankilassa).

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Kolme sydämellistä roistoisää

Keskiviikkona 28. elokuuta 2013 | Pia Bergström

Kävin haastattelemassa vankilassa pitkää tuomiota istuvaa isää EU-tutkimukseen, joka selvittää vankien lasten hyvinvointia ja selviytymiskeinoja Ruotsissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Romaniassa.

Luottamuksellisen haastattelun jälkeen isä kehotti useaan otteeseen käyttämään materiaalia muuhunkin kuin tutkimustarkoitukseen - jos vain hänen ja hänen tyttärensä tarina voisi jotenkin auttaa muita samassa tilanteessa olevia.

Hän painotti tuen saamisen tarvetta, miten vaikeaa on saada oikeanlaista apua ja miten käänteentekevä vaikutus avulla voi olla.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Onko lasten tukiryhmästä hyötyä?

Perjantaina 12. elokuuta 2011 | Pia Bergström

Seitsemän vuotias Max oli kaverinsa Mikaelin luona leikkimässä. Leikkikaluna heillä oli laserosoitin, jolla he osoittelivat avoimesta ikkunasta kerrostalon sisäpihalla liikkuvia. Joku soitti poliisit, jotka pian seisoivat kaverin eteisessä vanhempia kuulustellen. Pojat olivat juosseet olohuoneen sohvan taakse piiloon. Turvapaikka ei kuitenkaan ollut täydellinen, Mikaelin vanhemmat huutelivat poikia esille. "Ei mennä!", sanoi Mikael.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus