Idea Siististi siviilin -messuista syntyi järjestöyhteistyössä

31.3.2016 14.27 | Janika Lindström

Järjestöyhteistyössä on voimaa ja energiaa. Yhteistyössä toteutuvat kohtaamiset järjestötoimijoiden kanssa ovat inspiroivia ja lähes aina ne synnyttävät ideoita uudenlaisille yhteistyömuodoille sekä käynnistävät ennennäkemättömiä tapoja toteuttaa projekteja tai palveluita.

Näin kävi myös Kriminaalihuollon tukisäätiön (KRITS) viestintäkoordinaattori Lotta Lehmusvaaran ja minun kohtaamisessa tämän vuoden alkupuolella. Lotta kertoi minulle Siististi siviiliin -videoista, joita Kritsin oppimisvalmennustoiminta on tuottanut rikosseuraamusasiakkaille.

Ehdotin Lotalle, että Laurean rikosseuraamusalan opiskelijat järjestäisivät Siististi siviiliin -messut rikostaustaisille yhdessä Kritsin kanssa.


Messuyhteistyö lähti ideatasolta etenemään vauhdikkaasti suunnitteluvaiheeseen, jossa messujen toteuttamiseen liittyvät tehtävät integroitiin osaksi kuntouttavan sosiaalityön opintojaksoa.

Työelämälähtöinen kehittämistoiminta ja järjestöyhteistyö sopivat erinomaisesti osaksi ammattikorkeakoulun opetusta.

Kriminaalihuollon tukisäätiön naapurustossa olevat järjestökumppanit ilmoittautuivat messuille välittömästi saatuaan niistä tiedon. Samalla ne lupautuivat ottamaan vastuulleen erilaisia messujärjestelyitä tai tukemaan messujen toteuttamista muilla tavoin.

KRIS-Etelä-Suomi ry:n toimintakeskus ilmoitti järjestävänsä tapahtumaan kahvilan, Vankien Omaiset VAO ry ja Vailla vakinaista asuntoa ry (VVA) lupautuivat esittelemään toimintaansa avoimien ovien periaatteella.

Sexpo-säätiö lupautui lainaamaan koulutustilojaan messujen näytteilleasettajien käyttöön.

Messut on suunnattu vapautuville vangeille, yhdyskuntaseuraamustoimistojen asiakkaille sekä muille rikostaustaisille. Tapahtumaan kutsutaan eri viranomaistahoja ja järjestötoimijoita esittelemään palveluitaan messuvieraille.

Tähän mennessä messuille ovat ilmoittautuneet mukaan seuraavat tahot: Suoja-Pirtti ry, Stop Huumeille ry, Vantaan sovittelutoimisto, Takuu-Säätiö, A-klinikkasäätiö, Helsingin kaupungin työllistymisen tuki, Suomen päihderiippuvaiset ry, Martat, Kalliolan Vahvasti tukien, Vantaan H-klinikka, Keskuspuiston ammattiopisto, ammattiopisto Luovi ja Uudenmaan yhdyskuntaseuraamustoimisto.

Myös useat hanketoimijat osallistuvat messuille ja esittelevät innovatiivista toimintaansa messuvieraille.

Messuille osallistuu myös esiintyjiä vapaaehtoisperiaatteella. Siellä nähdään mm. Koiton laulu, Stop Huumeille ry:n bändi, näyttelijämuusikko Päivi Federley ja näyttelijä Elina Ylisuvanto.

Myös stand up -koomikko Miika Pettersson saattaa tarjota nauruterapiaa messuvieraille.

Rikosseuraamusalan opiskelijat ideoivat messuille parhaillaan aistien tilaa, jonka tavoitteena on toimia kohtaamispaikkana ja edistää vuoropuhelua tilassa vierailijoiden välillä.

Opiskelijat saavat erityisesti viestintään ja markkinointiin liittyvää ohjausta Kritsistä sekä messujärjestelyihin liittyvää ohjausta Laureasta.

Siististi siviiliin -messut järjestetään 24.5.2016 klo 10-15 Kriminaalihuollon tukisäätiön neuvottelutiloissa ja sisäpihalla sekä Vaasan aukiolla.

Messuohjelman täsmentyessä messuista tullaan tiedottamaan mm. Portti vapauteen -sivustolla, Facebookissa ja Twitterissä.

Myös Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen eri vankiloihin ja yhdyskuntaseuraamustoimistoihin tullaan lähettämään tiedotteet tapahtumasta.

Ilmoittautuminen on vielä käynnissä ja jos huomaat organisaatiosi puuttuvan messujen näytteilleasettajista, voit ilmoittautua vielä sähköpostitse: janika.lindstrom@laurea.fi

Yksi kommentti "Idea Siististi siviilin -messuista syntyi järjestöyhteistyössä

Harri V. 1.4.2016 7.41

Aivan nerokas idea, hyvä Janika ja Lotta !

Kommentoi "Idea Siististi siviilin -messuista syntyi järjestöyhteistyössä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.