Brygganista Bufffiksi ja muita uutisia

19.11.2015 14.38 | Pia Bergström

Paljon on ehtinyt tapahtua viime blogikirjoitukseni jälkeen. Suurin uutinen on varmasti Bryggan-järjestön nimenmuutos Brygganista Bufffiksi.

Miksi tarvittiin nimenmuutos? Ajatuksena oli, että nimi peilaisi enemmän järjestön sisältöä ja että nimessä mainitaan vanhempien lisäksi myös muut perheenjäsenet.

Bufff on lyhennys nimestä Barn och ungdom med Förälder eller Familjemedlem i Fängelse (Lapset ja nuoret joiden vanhempi tai perheenjäsen vankilassa).


Tänä vuonna päättyy myös kolmivuotinen projekti, joka on entisestään mahdollistanut vanhempien ja lasten tukemisen.

Olemme laatineet uuden vanhemmuusryhmämateriaalin vankiloissa toimiviin vanhemmuusryhmiin. För våra barns skull (Lastemme vuoksi) pitää sisällään kymmenen tapaamiskerran ohjelman.

Tapaamisissa keskustellaan muun muassa omasta lapsuudesta ja sen vaikutuksesta vanhemmuuteen, lasten kehityksestä ja tarpeista, riskitekijöistä ja siitä, miten niitä voi vähentää, sekä tulevaisuudennäkymistä. Materiaali koostuu ohjaajan oppaasta sekä vanhempien omasta työkirjasta.

Materiaalin kehittämiseen osallistui myös Bufffin kirjoitusryhmä, jossa 16-20-vuotiaat nuoret laativat erilaisia listoja vanhemman työkirjaan: Mistä asioista en uskalla puhua vanhempani kanssa vaikka haluaisin? Mikä on rankinta vanhemman vankilassaolossa?

Mitä arvostan vanhemmassani ja mitä vinkkejä haluan lähettää vankilassa olevalle vanhemmalle?

Materiaali on otettu tänä vuonna käyttöön Ruotsin vankiloissa ja ohjaajien koulutus on lähtenyt hyvin käyntiin. Ryhmiä on tarkoitus tarjota maanlaajuisesti kaikissa vankiloissa ja mahdollisuuksien mukaan myös tutkintavankiloissa.

Nuorten kirjoitusryhmä, jonka pohjana ovat kirjallisuusterapeuttiset menetelmät, julkaisee  myös oman kirjan, joka koostuu nuorten kirjoittamista teksteistä.

Osa nuorista on osallistunut kirjantekoon netin kautta, osa taas on kirjoittanut tekstejä ryhmätapaamisissa.

Nuoret ovat työstäneet omia kokemuksiaan kirjoittamalla ja keskustelemalla ja halunneet samalla auttaa muita nuoria, jotka ovat samankaltaisessa elämäntilanteessa.

Hieno kirja on painamista vailla valmis!

Myös vankien aikuiset omaiset saavat oman käsikirjan. Kirjan kohderyhmämä ovat lähinnä ne, joilla on lapsi vankilatuomion saaneen vanhemman kanssa ja joille tilanne on uusi.

Bufffilla on nyt myös koko maan kattava päivystävä puhelin sekä uusi kotisivu www.bufff.nu

Käykää kurkistamassa!

 

 

Yksi kommentti "Brygganista Bufffiksi ja muita uutisia

Tarja Sassi 26.11.2015 8.43

Äärettömän hienoa työtä!
Tack ska du ha Pia ja kumppanit. Ruotsissa ollaan paljon Suomea edellä tuen kehittämisessä vankien läheisille. Onneksi myös Suomessa on tahtotilaa jatkaa samansuuntaisesti. Erityisesti lapset ja nuoret tarvitsevat tukeamme!

Kommentoi "Brygganista Bufffiksi ja muita uutisia"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.