Blogi

Puheenvuoroja kriminaalipolitiikan ja hyvinvointivaltion kiinnostavassa välimaastossa. Tarkistamme kommentit ennen julkaisua.

Aarniota ajatellessa

Perjantaina 27. marraskuuta 2015 | Anastasia Lapintie

YLE uutisoi Jari Aarnion vapautumista tutkintavankeudesta 26.11. liikuttavasti. Helpottunut Aarnio kertoi kahden vuoden yksinäisyydestä vankilassa pelkkä televisio seuranaan, kuinka hän oli ensimmäisenä iltana vapaalla tehnyt "ihan tavallisia asioita" ja nukkuneensa "ihan ok".

Aarnio oli vankeusaikanaan ollut vain kahden muun vangin kanssa tekemisissä. Hän kuvasi kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa tärkeäksi ja eristysjaksoa henkisesi erittäin kovaksi.

Jutun lopussa todettiin, että tuomista valittanut Aarnio on "syytön, ennen kuin oikeudesta tulee lainvoimainen päätös".

Aloin visioida tilannetta, jossa rikosuutiset kirjoitettaisiin näin silloinkin, kun syytettynä ei ole poliisi. Tai jos rikoksesta epäillyn omaisia kohdeltaisiin julkisuudessa yhtä ymmärtäväisesti.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Brygganista Bufffiksi ja muita uutisia

Torstaina 19. marraskuuta 2015 | Pia Bergström

Paljon on ehtinyt tapahtua viime blogikirjoitukseni jälkeen. Suurin uutinen on varmasti Bryggan-järjestön nimenmuutos Brygganista Bufffiksi.

Miksi tarvittiin nimenmuutos? Ajatuksena oli, että nimi peilaisi enemmän järjestön sisältöä ja että nimessä mainitaan vanhempien lisäksi myös muut perheenjäsenet.

Bufff on lyhennys nimestä Barn och ungdom med Förälder eller Familjemedlem i Fängelse (Lapset ja nuoret joiden vanhempi tai perheenjäsen vankilassa).

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Puhuminen ja jaksaminen matalan kynnyksen vertaistyössä

Tiistaina 27. lokakuuta 2015 | Harri Eerikäinen

Olen kirjoittanut ja puhunut paljon, varmaan monien mielestä väsyksiin saakka siitä, miten omalla persoonalla tehtävä vertaistyö kuormittaessaan tekijäänsä voi johtaa erilaisiin seurauksiin; väsymiseen, kyynistymiseen, roolien ottamiseen. Olen pitänyt aihetta esillä ensinnäkin siksi, että se on mielestäni keskeinen kysymys tämän erittäin vaikuttavan työmuodon kehittämisessä, ja toiseksi tietenkin myös siksi, että nuo lieveilmiöt koskettavat itseäni mitä suurimmassa määrin rikos- ja päihdetaustaisten matalan kynnyksen vertaistukipisteen omataustaisena vastaavana ohjaajana.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Vierailu vankilan yhteisössä

Torstaina 15. lokakuuta 2015 | Janika Lindström

Harva Helsingin vankilan ohitse kulkeva ihminen aavistaa, minkälainen yhteisö punaisten tiilimuurien sisällä on. Kiven sisällä oleva yhteisö sijaitsee Helsingin vankilan läntisen selliosaston ylimmässä kerroksessa. Sörkka-yhteisö on 7-paikkainen yhteisökuntoutukseen pohjautuva päihdekuntoutusosasto.

Aurinko valaisee osaston kattoikkunan kautta suuria viherkasveja ja akvaariota. Osastolla toteutuvissa ihmisten kohtaamisissa ovat läsnä vahvasti luottamus ja yhteisöllisyys.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Väkivaltatyötä Oulussa

Maanantaina 21. syyskuuta 2015 | Kati Kaarlejärvi

Onko elämää kehäkolmosen ulkopuolella? Sitä mietin seitsemän vuotta sitten, kun olin muuttamassa Ouluun, tuohon pohjoisen pääkaupunkiin. Näiden vaiherikkaiden vuosien jälkeen voin todeta, että onpa hyvinkin.

Oulu on monipuolinen noin 200 000 tuhannen asukkaan kaunis kaupunki, meren äärellä. Täällä on hyvä pienen ihmisen elää.

Upeudestaan huolimatta myös Oulussa on sosiaalisia ongelmia. Vastikään uutisoitiin, että Oulussa mitataan suuret ekstaasipitoisuudet jätevedestä.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kokemukset esille kirjoittamalla

Torstaina 10. syyskuuta 2015 | Janika Lindström

Ammattikorkeakoulujen toiminnassa työelämäläheisyys on tärkeässä asemassa.

Tavoitetta edistetään herättämällä yhteiskunnallista keskustelua ja nostamalla esiin asiantuntijoiden asemaa ja roolia yhteiskunnan eri alueilla muun muassa julkaisujen avulla.

Olen saanut olla kahdessa julkaisussa mukana kirjoittajana ja toimittajana yhdessä Kimmo Kumlanderin kanssa. Kimmo valittiin hiljattain tamperelaisen Silta-Valmennuksen  uudeksi toiminnanjohtajaksi lokakuusta alkaen.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Voikukkalasten vuosi

Torstaina 27. elokuuta 2015 | Janne Raninen

Vuosi sitten perustettiin Voikukkalapset ry. Uskoin vuosi sitten tähän asiaan ja uskon edelleenkin.

Olen asialle omistautuneiden henkilöiden kanssa päässyt kokemaan, kuinka hyvin meidät on otettu vastaan. Ollaan päästy yhteistyöhön hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa ja päästy esittäytymään opetus- ja kulttuuriministeriöön.

En olisi heti ensimmäisenä uskonut, muutama vuosi sitten, että meihin suhtaudutaan näinkin ennakkoluulottomasti.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Mitä vertaisuus tarkoittaa minulle tänään?

Keskiviikkona 10. kesäkuuta 2015 | Harri Eerikäinen

Olin nelikymppinen joutuessani linnaan ensimmäistä ja toistaiseksi viimeistä kertaa keväällä 2004, siis yksitoista vuotta sitten. Tuomiota tuli väkivaltarikoksista neljä vuotta, joista siis ensikertaiselle tuli kiinnioloaikaa kaksi vuotta.

Olin mielestäni viettänyt melko normaalia elämää, ainakin faijan juoppouteen, perheväkivaltaan ja henkirikostuomioon verrattuna. Faija kuoli, kun olin parivuotias, mutsi ja systeri noita tarinoita sitten kertoivat ja pitivät mulle tuoreina.

Kai mutsi pelkäsi, että taipumus turhan reippaaseen huikanottoon kulkee suvussa, kun broidipuolikin oli doku, ja mutsi yritti opettaa mulle kohtuukäyttöä - ehkä turhan snadista alkaen.

6 kommenttia Lue koko kirjoitus

Onko kuntouttavalle kriminaalipolitiikalle enää mahdollisuuksia julkisissa palveluissa?

Tiistaina 28. huhtikuuta 2015 | Jukka Mäki

Kriminaalihuollon tukisäätiön aloittaessa toimintansa vuonna 2001 tulevaisuuden näkymänä olivat katkeamattomat kuntoutusjatkumot vankiloista kuntien ja järjestöjen palveluihin.

Laitoksissa toteutettiin yhdessä järjestöjen kanssa kuntoutusohjelmia, joille oli selkeitä jatkoja vapaudessa. Säätiön asumispalveluihin tulijat olivat jo rangaistusaikana voineet sitoutua ja osallistua kuntoutukseen.

Nyt näkymät ovat tylyt: kuntoutustoiminta vankiloissa on rapautunut marginaali-ilmiöksi, rikosseuraamustyöntekijöiden mahdollisuudet yhteistyöhön ja jatkumoiden ylläpitoon ovat dramaattisesti vähentyneet. Asumispalveluihin ohjautuu vapautuvia ilman siviiliin ja itsenäiseen asumiseen valmennusta.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Tunnista kykysi

Tiistaina 21. huhtikuuta 2015 | Janne Raninen

Olemme yhdistyksemme Voikukkalapset ry:n kanssa, yhteistyössä Aseman Lapset ry:n kanssa toteuttaneet Tunnista kykysi -hankkeen.

Se on työpajatyyppinen hanke, joka toteutetaan 10 kertaa. Nuoret pääsevat hankkeessa tutustumaan rap-musiikin maailmaan.

Hankkeen lopussa nuoret pääsevät halutessaan levyttämään ja julkaisemaan teoksensa. Hankkeesta on takana seitsemän kertaa ja jaljellä on enää yksi kerta ennen nauhoituksia.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Rikosseuraamusalueiden eroavaisuudet

Keskiviikkona 25. maaliskuuta 2015 | Janne Raninen

Olen muutama kuukausi sitten siirtynyt rikosseuraamusalueelta toiseen. Olen edelleen suljetussa vankilassa. Itse asiassa tämä Sukevan vankila on tämän rikosseuraamusalueen suljetuin vankila.

Ei tämäkään vankila mikään unelma ole kuntoutustoimenpiteitä ajatellen. Suljetuksi vankilaksi täällä kuitenkin asiat toimivat yllättävän hyvin.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Pieni tarina Valtterista

Torstaina 5. maaliskuuta 2015 | Juha Heinonen

Osastolla puhuttiin Valtterista. Pitkin vankilan osastoja kiiri kuiskutus matkaselliin saapuneesta miljoonamiehestä ja huhuttiin, että tulija oli yksi niistä harvoista ylhäisistä vanhan liiton legendoista, joita tarina vielä tuntee.

Huhun luonne on sen pyrkimys elää itsensä todeksi.

Sanastaan kuullut vanhan liiton miehet ovat puheissaan jämptejä kuin lauseet. Sana on pyhä sinetti, jonka murtamalla avaa ovet jättiläisen kaivoon, tien Helvetin yhdeksänteen piiriin lähimmäksi Saatanaa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Toivoton tapaus?

Keskiviikkona 18. helmikuuta 2015 | Erja Toivo

Millainen on ehdotonta vankeusrangaistustaan suorittava henkilö? Vastaus riippuu vastaajasta ja ajankohdasta. Havainnot voivat olla hyvinkin erilaisia, eri näkökulmista ja eri olosuhteissa sama kohde näyttää erilaiselta.

Entä miten vanki itse määrittelee itsensä ja identiteettinsä?

Niukkenevien resurssien ja kustannustehokkuuden ajassa mietitään yhtä tarkemmin ja tarkemmin, mihin resurssit käytetään ja mitä niillä saadaan aikaan. Vaikuttavuutta pohdittaessa eri palvelumuodoissa priorisoidaan kohteita: ketä kannattaa auttaa ja ketä ei.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Sava-hankkeen viimeinen vuosi on käynnistynyt

Keskiviikkona 21. tammikuuta 2015 | Saattaen vapauteen

Vuosi on edennyt jo talveen asti, ja tähänastiseen Saattaen vapauteen -projektin kaareen on mahtunut paljon erilaisia vaiheita niin asiakkailla kuin meillä työntekijöilläkin.

Koevapauksien onnistumisia, muutamia keskeytymisiä, uusia kokemuksia, työaikakokeilua, iltatyön saamista Kritsin jatkamaksi toiminnaksi, uusia kollegoja, uusia asiakkaita, yhteistyösuhteiden luomista, Savan kehittämispäivät, Savan ensimmäinen työharjoittelija, toimistotilojen vaihdoksia ja verkostokokouksia.

Osa asiakkaistamme on edennyt asumispolussa jo Y-säätiön välivuokra-asuntoihin, osa päässyt Kritsin omiin tukiasuntoihin ja yksi saanut asunnon muualta. Uusia asiakkaita on tullut syksyn ja talven aikana lisää.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Addiktin muotokuva

Tiistaina 30. joulukuuta 2014 | Harri Eerikäinen

Romaanissaan Dorian Greyn muotokuva Oscar Wilde kertoo alkujaan kauniista ja puhdasmielisestä Dorian Greystä, ja hänestä maalatusta muotokuvasta. Dorian suree kauneuden katoavaisuutta, ja toivoo, että hän itse pysyisi nuorena ja raikkaana, ja muotokuva vanhenisi.

Dorianin toiveen toteutumisesta alkaa hänen tuhonsa. Itsekäs elostelija lordi Henry opastaa Dorianin moraalittomien nautintojen maailmaan. Hän alkaa vierailla oopiumiluolissa ja prostituoitujen luona. Hänestä tulee tunteeton ja kyyninen, hän aiheuttaa kylmyydellään rakastettunsa Sibylin itsemurhan ja lopulta murhaa Basil Hallwardin, muotokuvansa tekijän ja omatuntonsa.

Paheellinen elämä ei kuitenkaan kuluta häntä lainkaan. Hän pysyy jatkuvasti nuorena ja kauniina, mutta hänen muotokuvansa muuttuu vähitellen rumuuden ja inhon perikuvaksi.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Puhe pukille

Tiistaina 9. joulukuuta 2014 | Juha Heinonen

Rakas Joulupukki

Kirjoitin Sinulle viimeksi 2007 sen jälkeen, kun olin kirjoittanut käräjäoikeuteen ja hovioikeuteen ja korkeimpaan oikeuteen, ja laatinut kasan postia eduskuntaan laillisuusvalvojalle ja valtakunnansyyttäjänvirastoon, ja (silloiseen) lääninhallitukseen, ja kun olin täyttänyt koko joukon selvityksiä entiseen TEO:n (nykyiseen Valviraan) ja pannut valitukset vireille Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimessa ja mitä lie kaikkea... Turhaa.

Muistatko Pukki, kun kirjoitin ja pyysin Sinua tuomaan naapurikopissa asuvalle Pekalle kynän, sellaisen tavallisen Ballografin jolla hän olisi voinut yrittää pelastaa perheensä ja lapsensa? Turhaan.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Positiivista edistystä

Maanantaina 24. marraskuuta 2014 | Janne Raninen

Eka blogini käsitteli sitä, kuinka päiväkodin johtaja oli huolissaan, kun olin tulossa vierailulle lapseni päiväkotiin.

Viime viikolla sain ensimmäisen vuorokauden mittaisen poistumisluvan. Soitin hyvissä ajoin ennen poistumislupaa lapseni koulun rehtorille tiedustellakseni mahdollista vierailua koulussa. Tällä kertaa asenne oli aivan erilainen kuin päiväkodin tapauksessa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Riippuvuus vai yhteys?

Perjantaina 24. lokakuuta 2014 | Erja Toivo

Nyt on aika luopua käsitteestä läheisriippuvuus ja nostaa esiin ihmisten välinen yhteys.

Määritelmillä on paljon merkitystä toiminnan, johtopäätösten ja lopputulosten kannalta. Jos ihminen määritellään ja jos hän etenkin itse määrittelee itsensä jopa sairaalloisen läheisriippuvaiseksi, tästä seuraa vääristynyt, ei-toimiva ja tuhoisa mielikuva.

Ihminen näkee itsensä olosuhteiden uhrina, ja hän saattaa karttaa vastuunottoa nykyisistä ja tulevista valinnoistaan. Hän voi piiloutua riippuvuusideologian taakse.

Latinan kielestä suomennettuna "addicitio" tarkoittaa jättämistä jonkun valtaan. Tällöin hallinta on jossain muualla kuin ihmisellä itsellään.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Ystävän kuolema

Maanantaina 13. lokakuuta 2014 | Janne Raninen

Ystäväni menehtyi jokin aika sitten. Hän ampui itsensä.

Ajattelin, että onko tämä oikea foorumi kirjoittaa tästä asiasta.

Päädyin kuitenkin kirjoittamaan tästä tänne, sillä tämän foorumin ylläpitäjä sekä muita ammattilaisia oli mukana tarjoamassa ystävälleni apua hänen elämänsä loppuvaiheessa.

Ystäväni oli lusimassa Sörkassa ja siellä hän sairastui. Sairauksien tuloksena hänelle tuli ongelmia muiden vankien kanssa.

Näiden ongelmien jälkeen hänet siirrettiin lyhyeksi aikaa vankimielisairaalaan.

2 kommenttia Lue koko kirjoitus

Nyrkkisankarin vierailu

Maanantaina 29. syyskuuta 2014 | Harri Eerikäinen

Tänä syksynä ilmestyi filosofian lisensiaatti Paula Salomaan kirja "Nyrkkisankarin tunnekoulu - vapaaksi mielen vallasta", jossa hän analysoi thainyrkkeilijä Jarkko Steniuksen rajua elämäntarinaa.

Mukaansatempaava ja helppolukuinen kirja tuntui soveltuvan myös sellaisille lukijoille, jotka eivät ole mitään varsinaisia painetun sanan suurkuluttajia.

Jarkon tarina on mielenkiintoinen, mutta jaksaisiko keskellä oman elämänsä keitosta omien tunnelukkojensa ja riippuvuuksiensa vankina räpistelevä kundi tai kimma lukea asiantuntijan pitkähköjä pohdintoja, jotka kirjassa aina seuraavat Jarkon elämästä kerrottua lyhyttä pätkää? Halun muutokseen täytyy kuitenkin viime kädessä lähteä sisältä päin, ihmisestä itsestään. Vasta sen jälkeen voi toisten kokemuksista saada hyötyä etsiessään omaa tietään.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Viranomaispäätökset perusteltava ymmärrettävästi ja yksiselitteisesti

Perjantaina 22. elokuuta 2014 | Marjatta Kaurala

Kriminaalihuollon tukisäätiön asiamiestoimintaan tulee yhteydenottoja sekä vankeusrangaistusta suorittavilta että heidän omaisiltaan koskien mm. vankiloiden perhetapaamisia, poistumislupia ja vankilasiirtoja. Usein yhteydenoton taustalla on saatu kielteinen päätös, jonka perustelut eivät avaudu vangille sen enempää kuin omaisillekaan.

Kun päätöksen perusteet jäävät epäselviksi, saavat alkunsa spekulaatio ja pohdinta päätöksen taustoista - ja usein myös lukuisat uusintahakemukset samasta asiasta, soittokierrokset eri tahoille ja aika ajoin myös pitkälliset ja monille tahoille osoitetut valitus- ja kanteluprosessit.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Ani harva selviää yksin

Perjantaina 8. elokuuta 2014 | Juha Heinonen

Jatkhamma siithä, mihinkä pilkhun jälkheen jäimmä, kuten Pohjoisessa tavataan sanoa. Jatkamme ikään vapautusimme vankilasta; siithä, mihkä radalla jäimmä.

Paitsi että vankilasta ulosastuessa maailma on muuttunut paikka, orgaanisena elämänä se on syyhkinyt menojaan aimo harppauksin, ja jättänyt taakseen vain ohuen havinan historian huminaa. Kelkasta pudonneet... Jokainen vastatkoon itse, kuten yleisesti ottaen tavataan ajatella.

4 kommenttia Lue koko kirjoitus

Tekniikan ihmelapsi

Tiistaina 29. heinäkuuta 2014 | Janne Raninen

Olen menossa lomille ja tilasin itselleni tabletin. Olen 10 vuoden aikana kerran käyttänyt tablettia, joten olen aika pihalla sen käytöstä.

Ulkoilussa kerroin vankitoverilleni, että minun täytyy käydä ostamassa mokkula siihen tablettiin. Kaverilla oli hauskaa. Kävi ilmi, ettei tabletteihin mitään mokkulaa tarvitse.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Lapsuuden loppu

Maanantaina 23. kesäkuuta 2014 | Harri Eerikäinen

Istun kesäisenä päivänä Ruttopuistossa lueskellen vanhojen hautakivien tekstejä. Tuohon on 1800 haudattu 1759 syntynyt vankilasaarnaajan poika, kuollut siis 41-vuotiaana. Linnoituslaitoksen volontääri 17-vuotiaana, kersantti 19-vuotiaana, vallimestari 25, adjutantti ja luutnantti 30 ja kapteeni 37 vuoden iässä.

Viereistä Bulevardia etenee potkulaudallaan parrakas, polvihousuinen, arviolta 35-vuotias mies reippain ottein. Eliniänodote noista hautakivien muistamista ajoista on yli kaksinkertaistunut, elämä tullut turvallisemmaksi.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Säästölaskelma ja kolmas sektori

Maanantaina 9. kesäkuuta 2014 | Juha Heinonen

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbackan kehuskeli taannoin julkisuudessa vankilasta vapautuvien ja vankilaan palaavien määrän laskeneen maassamme peräti kahdeksan prosenttia. Vesterbackan mukaan lasku on vankeinhoidon toimien ansiota. Kommenteissaan hän esitti, että erilaisin koulutus-, kurssi- ja muin toimin vankeinhoito on onnistunut vähentämään uusintarikollisuutta näin merkittävästi.

2 kommenttia Lue koko kirjoitus

Ruuhkaa tulee

Keskiviikkona 28. toukokuuta 2014 | Janne Raninen

MTV3:n teksti-tv:llä oli joku aika sitten uutinen, että elinkautisvankien määrä on ennätyskorkea Suomessa. Kaiken kaikkiaan meitä on 221 kpl. Se on todella iso määrä.

Alibissa oli hiljattain taulukko elinkautisvankien -määrästä, - vapautuneista ja  -rangaistuksen keskipituudesta. Artikkelissa mainittiin, että elinkautisen vankeusrangaistuksen pituus on tällä hetkellä noin 15 vuotta.

Mikäli lasketaan 15 vuoden lusimisella, niin artikkelin taulukon mukaan seuraavan viiden vuoden aikana 60 elinkautisvangin tulisi vapautua.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kannustimet kohdallaan?

Perjantaina 2. toukokuuta 2014 | Jouko Karjalainen

Joku on saattanut kuulla ja jopa nähdä, jotta kuljen pyörällä töihin ja vähän muuallekin. Siinä ei voi kirjoja eikä edes muistioita lueskella. Niinpä tulee kuunneltua radiota.

Suosikkiohjelmani on ehdottomasti radio Mundon kautta kuultava Norddeutsche Rundfunkin kaksi kertaa kahdeksan ja yhdeksän välillä tulevat Pohjois-Saksan liikennetiedotteet. Kyllä pyöräilijää huvittavat kilometrien jonot joka aamu!

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Luokkakuva

Keskiviikkona 26. maaliskuuta 2014 | Janne Raninen

Muistelin niitä luokkakuvia, joita otettiin vuosittain koulussa. Niitä, joissa oli hymyileviä lapsia, joissa joiltain puuttui hampaita. Viattomia, siinä hetkessä eläviä lapsia.

Aloin pohtia, etteikö olisi helppoa, jos pystyisi kuvien perusteella näkemään, keillä heistä tulee menemään hyvin tulevaisuudessa ja keillä huonosti.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Laatuyhteisöjä vankilasta vapautuville

Maanantaina 10. maaliskuuta 2014 | Erja Toivo

Kuvittele, että jonakin päivänä päädyt yksin kadulle, ilman asuntoa, ilman toimeentuloa, kaikki omaisuutesi kädessäsi roikkuvassa muovikassissa, pankkitilin saldo lähes nollilla, iso velkataakka niskassa, huonohkon maineen kera. Mihin suunnistaisit siinä kohtaa?

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kiitollinen, että huomioidaan

Torstaina 20. helmikuuta 2014 | Janne Raninen

On ollut kiva huomata, että vankien lasten oikeuksista ollaan kiinnostuneita laajemminkin. Täällä vankilassa luonani on tehty kuukauden aikana kaksi haastattelua. Toinen niistä on jo julkaistu. Se tuli Ylen uutisiin.

En olisi kirjaa kirjoittaessani uskonut, että teokseni herättää moista mielenkiintoa. En toki voi ottaa asiasta liikaa kunniaa, sillä on paljon henkilöitä, jotka ovat tehneet tämän asian parissa töitä jo kauan ennen kuin julkaisin kirjani. Ilokseni luin, että Ehjä perhe -yksikkö oli saanut RAY:stä lisää resursseja. Onneksi olkoon siitä. Olette tehneet monta vuotta kovaa työtä ja toivon, että jaksatte jatkaa sitä.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus