Blogi

Puheenvuoroja kriminaalipolitiikan ja hyvinvointivaltion kiinnostavassa välimaastossa. Tarkistamme kommentit ennen julkaisua.

Köyhänä vankilaan ja yhtä köyhänä pois vankilasta

Maanantaina 3. lokakuuta 2011 | Jouko Karjalainen

Tunnettua on se, että vankilassa istuvat miltei maan köyhimmät, joskaan ei aina ihan maan hiljaisimmat. Vastaavasti sieltä tulee ulos, jos nyt ei aina sen köyhempiä, niin ei myöskään juuri sen vauraampia yhteiskuntaan takaisin pyrkiviä.

2 kommenttia Lue koko kirjoitus

Nuorten oppimiseen riittävästi tukea

Maanantaina 12. syyskuuta 2011 | Mirva Gullman

Oppimisvaikeuksista vapaaksi -hankkeessa selvitettiin alle 30-vuotiaiden rikoksia tehneiden oppimisvaikeuksia. Noin 80 prosentilla oli tarkkaavuusvaikeuden piirteitä ja noin 70 prosentilla oli vaikeuksia lukemisessa ja kirjoittamisessa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Mistä asunto vapautuvalle?

Perjantaina 2. syyskuuta 2011 | Marjatta Kaurala

Asunto on keskeinen tekijä ihmisarvoisen elämän mahdollistajana. Rangaistuksesta vapautuvien kohdalla se on keskeinen tekijä myös kuntoutumisessa ja uusintarikollisuuden ehkäisyssä.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Onko lasten tukiryhmästä hyötyä?

Perjantaina 12. elokuuta 2011 | Pia Bergström

Seitsemän vuotias Max oli kaverinsa Mikaelin luona leikkimässä. Leikkikaluna heillä oli laserosoitin, jolla he osoittelivat avoimesta ikkunasta kerrostalon sisäpihalla liikkuvia. Joku soitti poliisit, jotka pian seisoivat kaverin eteisessä vanhempia kuulustellen. Pojat olivat juosseet olohuoneen sohvan taakse piiloon. Turvapaikka ei kuitenkaan ollut täydellinen, Mikaelin vanhemmat huutelivat poikia esille. "Ei mennä!", sanoi Mikael.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Syyllisyyden taakka

Maanantaina 8. elokuuta 2011 | Marja Vilkama

Me kaikki koemme,ainakin jossakin elämämme vaiheessa,syyllisyyttä. Kuka enemmän ja kuka vähemmän. On eräs ihmisryhmä,joka kokee kantavansa hyvinkin raskasta syyllisyyden taakkaa:vankien omaiset.
Taakan kantamisessa tarvitaan tällöin apuvoimia.Yksi tälläinen tukipilari on vankien omaisten oma vertaistukiryhmä.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Vankeinhoitoa vai -hallintoa?

Keskiviikkona 3. elokuuta 2011 | Karin Mäkelä

Ensimmäinen tuomioni oli 90-luvun puolivälissä. Silloin ei oltu edes kuultu rangaistusajan suunnitelmista, tai sen ihmeemmin vangin kuntouttamisestakaan. Vanki meni vankilaan, kärsi tuomionsa, ja passitettiin siviiliin ilman kummempia suunnitelmia. Ja se toimi hyvin, kun ei paremmasta tiennyt.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Erilaisia asumisen palveluja ja palveluiden tarjoajia tarvitaan yhteiskunnassamme

Tiistaina 5. heinäkuuta 2011 | Juhani Haapamäki

Blogataanko joidenkin asunnottomuudesta ja sen oheisseurauksista nyt mahdollisesti joillekkin tahoille "massia"? Heidän kustannuksellaan joilla on traumaattinen tai haavoittuneisuutta aiheuttanut menneisyys? Onko pitkäaikaisasunnottomuusohjelma kaikilta osiltaan eettisesti ja moraalisesti kestävä? Toteutuuko yksilön etu niin terveydenhuollon kuin päihdehoidon suhteen siten, että kaikki myönteiseen kuntoutumiseen mahdollisuudet tarjoavat toimijat olisi hyödynnetty?

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Elämä kuin palapeli

Tiistaina 5. heinäkuuta 2011 | Ensi- ja viimekertalainen

Palapelin palaset ovat sekaisin aloittaessa kokoamisen, elämässä on sama.

Syntyessä et tiedä mitä elämällä teet, etsit palasia ympäriltäsi.

Löydät palan tuolta ja toisen sieltä.  Jos et löydä puuttuvia palasia, ei saa elämää kasattua kokoon.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kansalaisyhteiskunnan merkitys

Torstaina 9. kesäkuuta 2011 | Erika Uotila

Osallistuin kriminologien seminaariin toukokuussa, jossa oli paikalla pohjoismaisia tutkijoita ja toimijoita monelta saralta. Yhteistä kaikille tuntui olevan huoli tutkimustulosten ja hyvien käytäntöjen siirtymisestä päätösten tasolle. Tämä laittoi ajattelemaan; mikä on tekemisen, tutkimisen ja päätöksenteon suhde Suomessa?

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Kuka välittäisi?

Keskiviikkona 8. kesäkuuta 2011 | Jukka Mäki

Miksi vain vangit ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaat ovat seuraamusjärjestelmän ja vapautuvien jälkihuollon keskiössä? Kun tavoitteina ovat uusintarikollisuuden ehkäisy ja rangaistusseuraamuksista vapautuvan sijoittuminen vastuulliseksi toimijaksi yhteiskuntaan ja rehelliseen elämään, eikö se kosketa myös tuomitun lähiyhteisöjä?

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Vertaistuki ja se koko touhu

Keskiviikkona 8. kesäkuuta 2011 | Jarkka

Mulla on tähän asti koko elämäni ajan ollut oma käsitys vertaistuesta ja sitä tarvitsevista;
se on heikoille joilla ei ole rankaa elää omaa elämäänsä ilman apua ja lässyn lässyn juttua kaikki, sen ympärillä olevat ihmiset niin ryhmät kuin vapaaehtoiset jne.
Mut nyt pikku hiljaa täytyy muuttaa ajatusta tuosta asiasta.

5 kommenttia Lue koko kirjoitus