Vankien puolisot kokoontuvat netissä

27.4.2017 11.00

Ryhmään on osallistunut naisia, jotka eivät ole koskaan puhuneet kellekään puolison vankeudesta.

Portti vapauteen -keskustelupalstalla alkoi tällä viikolla suljettu keskusteluryhmä vankien puolisoille. Ryhmään on ilmoittautunut yhdeksän naista. Se kestää seitsemän viikkoa.

Ryhmän ohjaajan Tarja Södergårdin mukaan osallistujat tutustuvat parhaillaan toisiinsa. Se tapahtuu kirjoittamalla viestejä keskustelupalstalle itselle sopivana aikana. Ainoastaan ryhmäläiset näkevät toistensa kirjoitukset.

"Tavoitteena on myös kuunnella osallistujien toiveita ja ajatuksia ja päästä sen jälkeen pureutumaan itse aiheeseen", Södergård kertoo. Vankeusrangaistus tuo lähes aina haasteita perheeseen ja parisuhteeseen.

Netti tuo vertaistuen kaikkien saataville

Vastaava ryhmä kokoontui myös viime vuonna. Silloin osallistujat tulivat pääosin Etelä-Suomesta, mutta nyt heitä on ympäri Suomea.

Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden puhua ja saada tukea toisilta samanlaisessa elämäntilanteessa olevilta.

"Ryhmään on osallistunut puolisoita, jotka eivät ole koskaan puhuneet miehensä vankeudesta kenellekään", Tarja Södergård kertoo.

Erilaisia suljettuja keskusteluryhmiä, joissa voi esiintyä pelkällä nimimerkillä, toimii myös muissa verkkopalveluissa, kuten Päihdelinkissä ja Tukinetissa.

Kuva: Krits

Puolisoiden ryhmä toimii 24.4.-9.6.2017. Ryhmä on tarkoitettu vankilassa olevien henkilöiden puolisoille. Ryhmä on suljettu ja siihen voi osallistua nimimerkillä. Vetäjinä toimivat Ehjä perhe -toiminnan ohjaaja Tarja Södergård sekä Pia Bergström Ruotsin Bufff:sta. Ryhmä ei toimi ns. chattinä, vaan jokainen osallistuja voi käydä ryhmässä osallistumassa keskusteluun hänelle parhaiten sopivana ajankohtana. Tiedustelut tarja.sodergard@krits.fi.

Ehjä perhe -toiminta