ARMO(A) kertoo ansaitsemattomasta rakkaudesta

5.4.2017 14.00

Porttiteatterin uusi esitys nähdään Helsingissä 10-12.4.

Porttiteatteri on Suomessa ainutlaatuinen ammattitaiteilijoiden ohjaama ex-vankien teatteriseurue. Ennakkoluuloton, rohkea ja erityinen teatterikieli ja -ajattelu syntyy yhteistyössä kokemusasiantuntija-esiintyjien kanssa.

Uusi esitys tarkastelee armoa ja armottomuutta itseämme, läheisiämme, vihamiehiämme sekä tuntemattomia kohtaan ja jakaa loputtomasti mahdollisuuksia yrittää uudestaan sekä armonantajana että sen vastaanottajana.

Armoa ei tarvitse ansaita eikä kukaan ole ansainnut armottomuutta, silti esityksen mahdottomassa ja haavoittuneessa maailmassa niin kovin moni on jäänyt armoa vaille. Esityksessä ihminen hyväksytään ja hylätään vuoron perään. Toisinaan armo pukeutuu sädekehään ja siipiin, ja toisinaan se nauraa kolkkoa ja ilkikurista nauruaan.

Esitys nähdään Paavalin kirkossa hiljaisella viikolla 10. 11. ja 12.4.2017 klo 18.00. Armon teema nousee uskonpuhdistuksen juhlavuoden pohjalta. Esitys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Ennen ma 10.4. esitystä ohjelmallinen Portit auki -tapahtuma kirkon pihalämpiössä alkaen klo 16.30. Katso lisää tästä!


Ohjaaja: Tuija Minkkinen
Rooleissa: porttiteatterilaiset
Musiikkivastaava: Sanna Salmenkallio
Dramaturgi: Titta Minkkinen
Esityksen kesto noin tunti.

Lippuja esityksiin myy Tiketti hintaan 11,50. Työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat voivat ostaa lippuja 5 euron hintaan ovelta. Ryhmäliput sähköpostitse myynti@porttiteatteri.fi

Porttiteatteri on helmikuussa 2015 perustettu rikostaustaisten henkilöiden teatteriseurue. Porttiteatteri pyrkii vähentämään vankilasta vapautuneisiin henkilöihin kohdistuvaa stigmatisaatiota sekä osallistuu rikosseuraamusjärjestelmästä käytävään keskusteluun. Ideana on tarjota vankilasta vapautuville henkilöille mahdollisuus yhteisöllisyyteen ja omien voimavarojen löytämiseen teatterin keinoin. Pyrkimyksenä on luoda suomalaisittain poikkeuksellista ja uudenlaista teatteria ammattilaisten johdolla.

Esitystä ovat tukeneet Tiina ja Antti Herlinin säätiö sekä Kirkkohallitus.
Kuvat: Nooa Katalaja, Katri Vilen